EP 27.

La masa cu alergia

Dr. Rares Simu

EP 27.
La masa cu alergia

Alergiile alimentare sunt o provocare inca din primul nostru an de viata, iar in prezent numarul lor pare a fi mai mare decat oricand. Ele sunt un semn al faptului ca in mecanismul de aparare al organismului ceva nu merge cum trebuie. Acesta percepe ca daunatoare o proteina care in mod normal este inofensiva, mobilizandu-si toata „artileria de lupta” pentru a o scoate din organism.

Care sunt cauzele principale ale alergiilor? Ce este alergia la gluten? Care sunt diferentele intre alergii si sensibilitati?Aflam raspunsurile la aceste intrebari, plus multe altele, de la Dr. Rares Simu - medic specialist alergologie si imunologie.

Expert: Dr. Rares Simu - Medic specialist alergologie si imunologie.

play

Teme discutate

  • Statistici in alergie si principalele cauze.
  • Care este legatura dintre imunitate, microbiome si alergii?
  • Diferentele dintre alergie si sensibilitate.
  • Care sunt cele mai frecvente intolerante alimentare?
  • Cum influenteaza diversificarea aparitia alergiilor?
  • Care sunt top 3 alimente bogate in histamina?
  • Care sunt efectele Quercetinei in alergii?
  • Ce inseamna alergia la gluten?
  • Ce inseamna alergia incrucisata?
  • Ce analize se fac pentru alergii?

Aboneaza-te la podcast!

Vei fi notificat de fiecare data cand lansam un nou episod.