Ce este melatonina?

Un neurohormon cu rol in atenuarea tulburarilor de somn*.

Sustine reglarea
ritmului circadian

Ofera suport in reducerea
oboselii acumulate in timpul zilei
si a iritabilitatii

Sustine reducerea timpului
necesar pentru a adormi**

Descopera forma de administrare care ti se potriveste

*Efectul benefic se obtine in conditiile consumului unei doze minime de 0,5 mg administrate inainte de culcare in prima zi de calatorie si in urmatoarele cateva zile dupa sosirea la destinatie.

**Efectul benefic se obtine in conditiile unui consum de 1 mg de melatonina inainte de culcare.

Sfaturi pentru un somn mai bun

Stai putin. Ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa sporesti productia de melatonina si sa adormi mai usor

Evita cofeina, bauturile acidulate, fumatul si mancarurile grele. Toate acestea stimuleaza organismul si nu ii permit sa se relaxeze.

Fa din dormitor un loc primitor care sa faciliteze instalarea somnului. Aeriseste, foloseste lampi cu lumina calda si inlocuieste emisiunile TV cu muzica de relaxare.

Lumina albastra generata de ecranele device-urilor tale inhiba productia de melatonina. Este necesar sa opresti utilizarea lor cu cel putin o ora inainte de culcare.

Aplica exercitiul de respiratie 4-7-8 pentru a relaxa ritmul cardiac. Respiratia diafragmatica sau abdominala iti va oxigena mai bine creierul, facilitand relaxarea profunda si, implicit, instalarea somnului.

Privind ceasul, iti vei induce presiunea de a dormi, ceea ce confera un efect invers, generand mai multa anxietate. De asemenea, nu te aseza in pat pana nu simti oboseala.

Daca nu reusesti sa adormi in 30 de minute, ridica-te si fa o activitate usoara intr-un mediu relaxant, cu putina lumina. Astfel, vei evita frustrarea si te vei putea intoarce in pat atunci cand vei simti ca e timpul.